Video

Banner3

Ontdek het gebouw

De Cort Heyligerskazerne is een voormalig kazerneterrein met gebouwen uit 1936-1938. Gebouw D maakt onderdeel uit van een aantal gebouwen op het kazerneterrein. In het verleden zijn meerdere gebouwen op het terrein al gerenoveerd. Op het terrein is onder andere Medisch Centrum De Poort gevestigd.

Gebouw D ligt aan het Groene Gordijn, een park, en bestaat uit 3 verdiepingen, waarvan de bovenste een hoge zolderverdieping onder een fraaie kapconstructie is. Het gebouw is gelegen aan het Jan Borghoutsplein te Bergen op Zoom.

Stichting de Compagnie heeft in december 2019 het gebouw onder voorwaarden aangekocht van woningcorporatie Stadlander.

Gebouw D vanuit de lucht

Samen met de architect van Architecten Alliantie en de adviseur van BIEB (Bouwen In Eigen Beheer) deel je je eigen appartement in, rekening houdend met bouwtechnische randvoorwaarden. De bewoners hebben straks een gemeenschappelijke tuin. Iedere wooneenheid heeft een eigen buitenruimte; appartementen op de begane grond krijgen een tuin, die op de eerste verdieping een balkon en appartementen op de bovenste verdieping hebben één of meer loggia’s en dakkapellen.

Parkeerruimte is in de planning opgenomen. In het gebouw gaan de toekomstige bewoners samen in totaal 12 appartementen realiseren met gemeenschappelijke ruimten (multifunctionele ruimte met keuken, logeerstudio, fietsenberging, hobbyruimte en wasruimte). Het gebouw krijgt een lift en na de renovatie komt het energielabel uit op klasse A++.  Voor de indeling van het gebouw en de plattegronden kun je kijken op Appartementen

"Ik wil meer weten over CPO de Compagnie"

Bel Jovita Dorigo op 06 21 24 8400