Video

bannerTest

Over Stichting de Compagnie

Hoe het begon

Het begon 5 jaar geleden met een idee. Een idee over wonen in een sociale omgeving. Een idee over naar elkaar omkijken en samen leven met respect voor elkaars privacy en opvattingen. En over het heft in eigen hand nemen en samen bouwen.

Hoe het verder ging

Een aantal bevlogen inwoners van Bergen op Zoom vond elkaar en ging aan de slag. Uitgangspunten werden geformuleerd, een architect en begeleider gevonden. Met de woorden van een makelaar in de oren -“er zijn 3 dingen belangrijk: locatie, locatie en locatie”- gingen ze op zoek naar een mooie locatie. Het liefst een plek in een groene omgeving en met faciliteiten in de buurt.

Er was eens…

Er was eens een leegstaand, stoer gebouw met militaire historie, omringd door majestueuze eiken. De leden van de groep keken door het verwaarloosde uiterlijk heen en zagen hoe mooi het kon worden. Hoe ze er voor iedereen een duurzame en comfortabele woning op maat konden maken, met een eigen buitenruimte. En hoe het gebouw zich leende voor gezamenlijke ruimtes om elkaar te ontmoeten. Een sprookje eigen, moesten ze hindernissen nemen. Gemeente en eigenaar van het gebouw zagen de droom van de groep niet meteen voor zich, zij hadden eigen plannen gesmeed. Maar de leden van de groep bleven op de deur kloppen en eind 2019 kwam (een deel) van het sprookje uit met de ondertekening van het koopcontract.

En toen ..

En toen was het verhaal nog niet uit. Er is ook geen toverstokje voorhanden, maar wel veel inspiratie en enthousiasme. De leden schetsen samen met de architect hun eigen appartement en het concept van samen bouwen en leven krijgt gestalte in het ontwerp. Er zijn werkgroepen waar gestudeerd wordt op technische installatie en interieur en waar de leden elkaar tegelijkertijd leren kennen.

En nu

En nu biedt het gebouw appartementen van verschillende grootte die flexibel in te richten zijn, met een eigen buitenruimte. Een uniek project, ontstaan vanuit dat idee van jaren geleden. Met als basis sociale cohesie en samen werken aan een fijne woonomgeving.  Sluit je bij ons aan, realiseer jouw eigen appartement en leer vooraf je toekomstige buren kennen.

 

Bekijk ook de onderstaande pagina's:
- Het bestuur van de Compagnie
-
 Wat is CPO?
- Partners

"Ik wil meer weten over CPO de Compagnie"

Bel Jovita Dorigo op 06 21 24 8400